Minska risken för narkotikabrott

Det är inte helt ovanligt att man råkar vara i ett socialt sammanhang som gör att man medverkar till narkotikabrott. Det är faktiskt ganska vanligt att så sker.

Vill man inte hamna i en situation där man kan bli delaktig till ett brott, och i synnerhet inte ett narkotikabrott, ser man över sitt umgänge. Ibland är det så att man själv inte använder sig av narkotika men känner till personer som gör det.

Umgås man då med dessa personer kan det hända att man befinner sig på den plats där de köper eller säljer narkotika. Skulle det bli en razzia där du befinner dig eller om polisen kommer på att narkotika är i omlopp kan man ses som en medbrottsling.

Narkotikabrott är straffbart

Om nu så är fallet att du hamnat i en situation då du egentligen är oskyldig till brott är det viktigt att du söker hjälp och får tag i en advokat. Är du medveten om att din vän har handlat med narkotika kan din advokat tala om för dig vad du har för rättigheter och skyldigheter.

Är det du själv som varit den som handlat, sålt eller på annat sätt varit i kontakt med narkotika är det samma sak för din del. Sätt dig i omedelbar kontakt med en advokat. Är du skyldig behöver du ta ditt straff.

Vad är narkotikabrott?

All form av narkotika är olagligt att sälja. Likaså får man inte vare sig framställa eller köpa det. Även en sådan sak som transport av narkotika är olagligt. Skulle du ha narkotika på dig och upptäcks kan du ställas inför rätta. Det kan stå dig dyrt.

Det är också olagligt att på något sätt förmedla narkotika på alla upptänkliga sätt. Till och med att förmedla kontakter mellan en köpare och en säljare anses vara ett narkotikabrott. Om du är inblandad i ett brott mot narkotikalagen kan det innebära att du får fängelse.

Läs mer information och tips för dig på webbplats: narkotikabrott.nu