Riskettan kör du i Stockholm

Riskettan kan du välja att göra i Stockholm om det finns tider lediga. Annars kan du se dig om efter andra ställen där du kan få träna på att göra den.

Det finns en speciell del i din utbildning när det gäller risker som ingår i att ta körkort. Den här handlar om hur alkohol och droger påverkar dig i trafiken. Det finns även andra beteenden som är speciellt riskfyllda. Exempel på det är trötthet. Att köra trött är nästan lika illa som att köra påverkad.

Andra saker du behöver ta del av är huruvida hastigheten på ett fordon du framför bidrar till att du kör säkert eller är i riskzonen. Det handlar alltså om att köra säkert på vägarna. Att du bidrar till det genom att veta vad som kan inträffa om du slarvar med uppmärksamheten är första steget.

Utbildningen består av två delar: Del 1 handlar om alkohol och droger, trötthet i trafiken och andra riskfyllda beteenden. Del 2 handlar bland annat om hastighet, säkerhet och körning vid olika väg- och väderförhållanden. Halkbana ingår i den här delen.

Riskettan Stockholm

Vid riskettan i Stockholm får du ta del av all viktig information du behöver när det gäller alkohol, droger, trötthet, vårdslöshet, hastighetsbestämmelser och olika vägförhållanden. Du får en inblick i hur vädret kan påverka din körning och hur lätt det kan ske olyckor om du inte är uppmärksam.

Att köra bil är att ta på sig ett stort ansvar. Det åligger trafikskolan att ge dig all information och se till att du har fattat vad det handlar om. Både riskettan och risktvåan är moment som är obligatoriska. Sedan vilar ansvaret på dig.