Skaffa en energisnål inomhusmiljö

Det bästa sättet att tjäna pengar är att se över vilka kostnader man generellt kan kapa. Här kan det handla om att byta matkedja, att storhandla snarare än att – dagligen – besöka sin Ica-butik, att sluta med exempelvis tobak eller att ta cykeln till jobbet. Generellt sätt så slösar vi människor för mycket i förhållande till våra inkomster och därefter klagar vi högljutt några dagar innan lön. Den här beskrivningen känner många igen sig i och det räcker egentligen att – öppenhjärtigt – ställa frågan till sig själv och därefter ge ett ärligt svar.

Vi har alla utgifter som är onödiga och som vi skulle klara oss utan om det verkligen krävdes. En sak här är dock att många enbart ser materiella utgifter som det som går att kapa – det finns nämligen väldigt många dolda utgifter även i sitt eget hem som står och tickar helt i onödan.

Alla som någon gång öppnat en energiräkning vet vad vi menar här och vad är det egentligen som slukar pengarna? Jo, det handlar till mångt och mycket om att man i sitt hem låter elektriska saker stå på i onödan, att man har äldre maskiner som står och slukar el och att många är för lata för att exempelvis slå av sin dator innan man går och lägger sig. Små, små saker som i slutändan kan leda till att man tjänar de där pengarna som man vill ha och som man tycker att man är värd. Det finns även hjälpmedel som gör att man lättare kan komma underfund med vad som behöver göras för att spara elen i sitt hem.

Det behövs inte mycket för att kapa räkningen

Ett av de lättaste är att man anlitar en elektriker som för en billig kostnad installerar ett så kallat grenuttag i hemmet. Ett grenuttag gör det nämligen möjligt att genom ett klick slå av all elektronik som står på i onödan och detta är ju perfekt att göra innan man går och lägger sig på kvällen. Koppla datorn, tvn och lampor till detta grenuttag och du slipper gå omkring och släcka allting för hand – detta tips passar verkligen den late.

Tips! Besök: elektrikerstockholm.nu

Några andra små tips som man kan använda sig av är att byta ut lampor mot energisnålare LED-lampor – med längre livslängd – som alltså inte behöver bytas lika frekvent som de äldre glödlamporna. Detta sparar både pengar samt är skonsammare mot miljön – något som förövrigt är en gemensam nämnare för alla våra tips. Går vi in på de lite större sakerna som verkligen kan göra skillnad rent ekonomiskt så kan vi här nämna ett byte av kyl- och frys eller en installation av exempelvis bergvärme.

Vid dessa så ska man dock veta att det handlar om ganska höga summor som först efter tid kommer att betala sig och att man kanske ska fokusera på de mindre sakerna först och främst – om man nu inte vill göra och har råd med sådan investering direkt förstås. Till mångt och mycket så handlar det alltså om sunt förnuft i hur man sparar pengar i sitt eget hem – stänga av det man inte använder, byta till energisnålare modeller och jobba aktivt med att verkligen genomföra detta.

Det finns många sätt att minska sin energiförbrukning och därmed också räkningen man får – verktygen finns överallt och det gäller bara att bestämma sig för att verkligen göra det också. Det finns roligare saker att lägga pengarna på än att stoppa dem i det tomma hål som räkningen – till stor del – består av.