Laga istället för att byta parketten

Finns det ett parkettgolv i hemmet som ser bedrövligt ut? Ingen fara, med lite tur går det att återställa golvet till sin forna glans. Men hur gör man då för att få bästa möjliga resultat?

Viktor hade precis lagt in ett anbud på en lägenhet han inte sett. Tillsammans med pappa var han nu i bostaden för att ta en första titt och se om det var värt att höja budet. Väl inne syntes behovet av renovering tydligt. Viktors pappa ropade upphetsat från vardagsrummet. “Titta Viktor, här är ett jättefint parkettgolv.” Själv förstod Viktor inte vad som var så fantastiskt. Golvet var fläckat och det syntes hack på flera ställen. “Sådana här golv ser man inte ofta” sa pappan beundrande. “Skulle du lägga in ett sånt golv så kostar det.”

Övertalad av pappa

När budgivningen var klar och lägenheten blivit Viktors, kontaktade han ett företag som kunde laga parkettgolv då pappan lovat att betala. Men först måste de inspektera golvet och ge sin dom. Lyckligtvis var det ett ekgolv som tack vare sin hårdhet skulle klara slipningen galant. De kom överens om ytbehandling med olja, då ådringarna kommer fram mer än med ett lack. Det skulle ge golvet en vacker finish. Ett par dagar senare gick Viktor och hans pappa för att se resultatet. När han tittade in i vardagsrummet förstod han vad pappan menat. Entreprenörerna hade gjort ett fantastiskt jobb. Det var så snyggt och kändes riktigt lyxigt. Polarna skulle bli så avis när han senare fick visa upp sin nya lägenhet.