En ledig dag – eller?

När en ledig dag helt plötsligt uppenbarar sig så får du väl ta tillvara på den helt enkelt. Men precis när du tror att du får en helt ledig dag så händer det något. Du får lägga golv istället.

Dagen började så bra. En fantastisk start på dagen. Solen lyste högt på himlen. Du intog frukosten på altanen ihop med fåglarnas kvittrande och njöt av att vara ledig. Helt ledig för en gångs skull. Frågan var bara vad du skulle ta dig till med den lediga tiden du plötsligt blivit tilldelad.

Ditt möte blev inställt och bygget du skulle ut och ta en titt på blev inte av. I ditt arbete som snickare kan det svänga fort. Allt från fler möten till inställda sådana. Ofta brukar det i alla fall finnas saker att göra. Men inte den här dagen.

Ingen rast ingen ro

Solstolen letas fram och dagens tidning ligger bredvid. Kanske borde du göra en kopp kaffe och ta en av bullarna i frysen? Du känner dig skyldig som ligger här i solen en vanlig vardag och inget vettigt gör. Men man ska ju vila ibland.

Efter ett par timmar i solen bestämmer du dig för att ta en dusch. På vägen till duschen ser du hur hallgolvet är uppbrutet. Ovanför sitter en lapp från dottern att det var en spindel som kröp in där och hon var tvungen att ta reda på den, spindelfobi som hon har. Suck. Det är bara att börja arbeta igen. Tur att du arbetar som golvläggare i Stockholm.