Har du köpt en oslipad pärla i Stockholm?

En oslipad pärla kan vara ett vackert trägolv som göms under ett laminatgolv. Eller ett massivt trägolv som har många repor och inte skötts ordentligt. Slipa upp golvet och få ett vackert hem.

Har du köpt en äldre lägenhet eller en lite äldre villa i Stockholm kan den gömma en skatt. Det kan vara ett vackert parkettgolv som åren och tidigare ägare inte behandlat väl. Massiva trägolv var vanligt förr, men tyvärr uppskattades inte alltid dessa vackra golv. Det är lätt att tänka att det bästa är att bara lägga ett billigt laminatgolv över. Välj istället att ringa ett företag som erbjuder högklassig golvslipning i Stockholm. Då får du vackra golv som dessutom ger hemmet en helt annan karaktär än laminatgolv.

Vad kan du göra om du inte gillar nyansen?

Vackra trägolv i all ära, men alla gillar inte den varma träfärgen. Det är dock möjligt att få nya färger på gamla trägolv. Väljer du en firma som är experter på trägolv och golvslipning kan du få hjälp med att nyansera golven. För dig som gillar ljusa färger går det att vitpigmentera trägolv. Vilka nyanser som du kan få fram beror lite på vilken typ av trägolv som finns i grunden. Furugolv går ofta att vitolja och få väldigt ljusa genom olika behandlingar. Det är lite av en vetenskap att behandla trägolv, så ta hjälp för att välja produkter om du gör det själv. Då kan du få den där svala och vackra nyansen som gör rummet ljust.