Lös vårdnaden av barnen med juridisk hjälp

Att bråka och smutskasta varandra som ett föräldrapar löser aldrig problemen. Ta hjälp av en jurist för att få lagstöd och umgänget på ett papper för ett bra samarbete mellan er föräldrar.

Att vara förälder är att ha ett ansvar oavsett hur planerat eller oplanerat det en gång i tiden var. Det spelar ingen roll om man är 17 eller 47 första gången man får barn, det gäller att ta hand om de barn som man ansvarar för. Dock kan kommunikationen till den andra föräldern inte alltid gå bra om man inte håller sams. Det är viktigt oavsett att inte låta kommunikationen gå via barnen. Det är också dumt att prata skit om den andra föräldern när barnen hör.

Sätt barnen i första rummet

Har man delad vårdnad kan det vara svårt att vara ense och ha samma åsikt som den andra föräldern. Vem ansvarar för passen? Var firar barnen jul? Vem betalar fritidsaktiviteter? Hur ska umgänget se ut? Det är viktigt att komma ihåg att barnen har rätt till båda föräldrarna, men föräldrarna har enligt lagen ingen rätt till sina barn.

För att lösa och undvika konflikter är det bra att anlita någon med erfarenhet av vårdnadstvister. Då kan man få saklig information om vad som gäller vid en vårdnadstvist. När man dragit igång en vårdnadstvist får man vad som gäller för barnen på ett papper som vinner laga kraft i tingsrätten. Skulle det inte bli korrekt kan man alltid med ett juridiskt ombuds hjälp överklaga beslutet.